Районният съд във Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под

...
Районният съд във Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста дрогирания шофьор, заради когото пострадаха шестима в автобус

Районният съд във Варна наложи най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " на 21-годишния мъж, който рязко засече автобус от градския превоз с колата си, при което пострадаха шест пасажери.

Той е притеглен в качеството му на обвинен за това, че предизвикал по несъобразителност пътен случай, при който има ранени, като действието било осъществено след приложимост на наркотични субстанции. Резултатът от химичния разбор на взетата кръв удостоверява констатацията на направения на място тест и демонстрира съществуване на канабис в тестът.

Катастрофата стана към 19:45 часа на 25 октомври на кръстовището на бул. " Цар Освободител " и ул. " Битоля " в морския град. Младият водач е лишил преимуществото на рейса, движещ се линия на градския превоз, и провокирал пътен случай. В резултат от това шестима пасажери потърпевши. Жена на 61-годишна възраст получила междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура на ляв крайник. Останалите потърпевши са получили леки телесни повреди.

Младият мъж беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение.

Днес съдът му наложи мярка за неотклонение " задържане под стража ", като определението предстои на обжалване пред Окръжен съд-Варна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР